Metalac vs Jabuka

vs
04/05/2014
Score: 23 - 21

Match Report

Metalac dolazi do nova dva boda posle velikog preokreta ,u okviru 19. kola DRLS , savladana je ekipa Jabuke iz Jabuke rezultatom 23:21 (8:16).

Metalac je odigrao dva sasvim različita poluvremena, prvo u kome jedva daje znake života i drugo poluvreme u kojem pokazuje sve čari i lepote rukometa.  Veoma loš ulazak u meč ekipe Metalca gostujuća ekipa veoma dobro koristi i već  u ranoj fazi meča ima veliku  prednost, 0:5.  Tada ekipa Metalca daje svoj prvi gol na meču , ali gosti  odmah potom prave seriju od 0:3 i dolaze do 7   golova prednosti . Ubrzo potom gosti odlaze na 8 golova viška , tu  se zaustavlja vrtoglavi rast prednosti gostiju. Ekipa Metalca u tim trenucima poboljšava svoju igru u napadu i dolazi do minus 6, u pokušaju da smanji zaostatak do kraja poluvremena igrači  Metalac pravi nekoliko brzopletih  grešaka koje omogućuju ekipi Jabuke prilike za nekoliko brzih i lakih golova.Rukometaši iz Jabuke ponovo dolaze do 8 golova prednosti , i upravo sa tom razlikom se zavrsava prvo poluvreme , 8:16.Ovom rezultatu na poluvremenu doprinele su i mlade i neiskusne sudije sa nekoliko veoma loših procena.

U drugo poluvreme ekipa Metalca ulazi odlučno , jako i sa verom u preokret. Igrajući veoma čvrsto u odbrani i efikasnom igrom u napadu,tokom čitavog drugog dela igre ,  ekipa Metalca došla je do velikog preokreta koji nam je veoma značajan u našoj borbi za vrh tabele. Drugo poluvreme Metalac je otvorio sa serijom od 3:0 , što je uzdrmalo protivnika. Ekipa Metalca nastavlja sa odličnom igrom pokazujući želju , srčanost i požrtvovanje na terenu , iz minuta u minut smanjujući  prednost gostujuće ekipe.Poslednjih 6 minuta meča metalac igra praktično sa igračem manje i baš tada pravi veliku seriju od 5:0 i preokreće rezultat u svoju korist.Pokazatelj odlične igre naših momaka je rezultat drugog poluvremena koji je bio 15:5 u korist Metalca. Rezultat na kraju meča 23:21. Bitno je napomenuti da se tokom drugog poluvremena fenomenalnom igrom kako u napadu tako i u odbrani isticao Žarko Marjanović koji je u velikoj meri zaslužan za ovaj trijumf naše ekipe.

Statistika:

Hala: “ Dom Sportova“ Futog

Gledalaca: 100

RK Metalac – RK Jabuka      23 : 21 (8:16)

Sudije: Tošković , Baljak ; DelegatBatos Aleksandar

Sedmerci: Metalac 1(1) , Jabuka 4(1) ; Isključenja: Metalac 16 minuta ; Jabuka 12 minuta

Žuti kartoni:  Devetak,Ivanović (Metalac); Peško,Pavić,Krstevski , trener Peško Slobodan (Jabuka) 

Lineup

Aleksandar Devetak
Srećković Vukašin
1. Private: Đukić Marko
4. Miloš IlićGoalGoalGoalGoalGoal
5. Nikola Kokić
10. Siniša Manojlović
15. Private: Nemanja IvanovićGoal

Subs

Žarko MarjanovićGoalGoalGoalGoalGoalGoalGoal
Pavlović Marko
Đurović NikolaGoalGoalGoalGoal
7. Private: Svetozar VojvodićGoalGoalGoalGoalGoal
9. Djuro Tojagić
11. Žarko KorčokGoal
12. Milan Bomeštar
13. Vokić Petar
17. Bogdan Omčikus