U rukometnom klubu Metalac poklanjala se velika pažnja i ulaže se  ogroman trud da se u mladim selekcijama prikupi i organizuje što veci broj dece i omladine da bi se kroz treninge i takmičenja usmerili na zdrav sportski život u kome se razvija takmičarski duh, drugarstvo, poštovanje sportskih protivnika i sportski moral.

Škola rukometa svakodnevno prima nove polaznike, koji kroz rad sa trenerima čine prve rukometne korake ili usavršavaju svoja znanja iz rukometnog sporta. Treneri koji rade sa polaznicima su profesori fizičkog vaspitanja Tojagić Đuro i Svetozar Vojvodić.

Ozbiljan i savestan rad koji se odvija po planu i programu škole, doprinosi daljim napretkom mladih rukometaša.Potvrda organizacije rada škole su rezultati koje sve selekcije škole ostvaruju na zvaničnim takmicenjima.

Turnir u mini-rukometu održan je 05.-06.10.2013. u organizaciji RK “Metalac” Futog pod nazivom “Dete i sport u dečijoj nedelji” je manifestacija koja će , nadamo se , postati tradicija ovog kluba jer se tada na okupu mogu videti svi clanovi škole rukometa i to ne samo naše škole već i drugih škola širom Vojvodine.

 

 

Telefon: 063/569-404 -Marjanović Žarko

E-mail:  rkmetalac.futog@gmail.com

             :   fitcompletefu@gmail.com