U Rukometnom klubu Metalac iz Futoga voda je odavno došla do grla.Kako je besparica uzela maha,tako je većina članova uprave odlazila iz kluba,pa je knjiga spala na par slova.Ove sezone Futožane ,pored besparice,muči i igrački kadar, što ih je zakovalo na dno prvoligaške tabele.Tonjenje Futoškog broda moralo je da se zaustavi,pa je nekoliko bivših i aktivnih igrača,uz postojeće članove , presavilo tabak i okrenuo novi list u istoriji kluba.

Izabrana je nova uprava sa Milošem Ilićem na čelu Upravnog odbora,dok je Mirko Vojvodić predsednik Skupštine.Za podpredsednika je izabran Agaton Milošević, a u UO su Dragan Zorić,Srdjan Jojić i Stojan Kilić.

– Cilj je da se u naredne tri-četiri godine klub stabilizuje , da okupimo što više dece iz Futoga , Begeča i Veternika kkao bismo omasovili našu omladinsku školu u kojoj bi stasavali igrači za prvu ekipu. Sa decom rade profesori fizičkog vaspitanja,inače aktivni igrači , Đuro Tojagić i Svetozar Vojvodić. Želja nam je da klub vratimo organizacijski i finansijski iz vremena kada smo funkcionisali bez poteškoća.Iako smo poslednji na tabeli ,pokušaćemo da se isčupamo,ali i ako u tome ne uspemo nece biti smak sveta – rekao je predsednik kluba Miliš Ilić.

Nova uprava već se aktivirala u pronalaženju novih sponzora i donatora.

– Pored članarine , nameravamo da privučemo što više privrednika , koji će sa manjim donacijama pomoći da se prebrodi trenutna teška situacija,a potom ćemo krenuti i u finansijsko jačanje kluba.

 

 

 

Sllika:(sa leva na desno) Ilić, Jojić,Milošević,Zorić

Comments are closed.