U Novom Sadu je u utorak, 15.07.2014. godine, održana Skupština Zajednice klubova Prve rukometne lige – grupa “SEVER”.

Nakon konstituisanja, članovi Skupštine su izabrali radna tela, a zatim se prešlo na razmatranje po tačkama Dnevnog reda.

Skupštni je prisustvovalo 20 od ukupno 24 člana Skupštine, što znači da je Skupština imala kvorum za punovažno odlučivanje i donošenje odluka. Jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodne sednice Skupštine.

Skupština je usvojila novi Pravilnik o udruživanju i radu Zajednice klubova PRL “SEVER”, a nakon toga se prešlo na izbor organa Zajednice.

Za predsednika Skupštine je Jelena Permoser (RK “Lavovi BP”), a za potpredsednika Damir Rojević (ŽRK “Vrbas”).

Izabran je i novi Upravni odbor u sledećem sastavu: Zoran Dimitrić (RK “Proleter”) – predsednik, Jova Bavarčić (ORK “ŽSK”), Duško Stipanović (ŽRK “Radnički”), Iboja Takač (ŽRK “Halas Jožef”), Slobodan Pavlović (RK “Banatski Karlovac”), Dragan Vidović (ŽRK “Sloven”) i Predrag Obrić (RK “Inđija”).

Nakon konstitutivne sednice UO ZK, usvojen je predlog, koji je dostavljen članovima Skupštine, nakon čega je za Direktora PRL “Sever” imenovan Jovica Tulać.

Sednici je prisustvovao Đorđe Sokić, predsednik Komisije za bezbednost Rukometnog saveza Vojvodine, koji je prisutne informisao o ozbiljnosti postupaka pripreme, orgnaizacije i odigravanja utakmica. Pored toga, izneo je i neke delove Zakona, koji se bave pomenutim pitanjima. Apostrofirao je i dešavanja, a u vezi sa kvarovima prevoznih sredstava, prilikom odlazaka na utakmice.

Jednoglasno su usvojeni Izveštaji direkora lige, Jovice Tulaća, kao i njegovog pomoćnika za sudijska pitanja, Živana Stakaića.

Prisutne članove je o aktima za narednu sezonu, ispred Takmičarske komisije informisao Vladimir Knežić, koji je govorio o svim novinama u aktima. Nakon toga je dao pojašnjenja i odgovore na pitanja članova Skupštine.

Pred kraj Skupštine, izvršeno je i izvlačenje takmičarskih brojeva ekipa, te se došlo i do rasporeda za sezonu.

RK Metalac je prilikom izvlačenja takmičarskih brojeva izvukao br. 12 pa prema tome raspored u sezoni je sledeći:

raspored page 1

raspored page 2

Sve informacije možete videti na STRANICI LIGE.

Comments are closed.