Rukometna selekcija Srbije  je trijumfom započela učešće na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Iako znatno izmenjena u odnosu na srebrni sastav sa prvenstva 2011. godine, izabranici Vladana Matića pokazali su da su se dobro uklopili kao tim, koji je u prvom meču savladao uvek neugodnu Poljsku 20:19(13:9).

Golman Srbije Darko Stanić, kom je ovo bio jubilarni 100. meč u reprezentaciji, imao je 17 uspešnih intervencija, od kojih su najvažnije bile u samom finišu neizvesne utakmice. Naši rukometaši su posle sasvim dobrom prvog poluvremena, dozvolili Poljacima da se vrate u život serijom 6:0. Ni sudije nisu preterano simpatisale našu reprezentaciju, u smislu da joj je dosuđeno čak osam isključenja.

Ipak, ni Poljaci nisu briljirali u finišu poluvremena, promašili su nekoliko bitnih šuteva i sa sedam metara, pa se staloženijoj Srbiji osmehnula sreća za prva dva boda na prvenstvu.

SRBIJA: Stanić 17 intervencija, Vujin 3, Nikčević 1, Manojlović 1, Toskić 2, Ilić M. 2, Radivojević, Prodanović 1, Stojković, 3, Ilić N. 2, Rnić 1, Mitrović, Zelenović 3, Nenadić.

POLJSKA: Šmal, Višmirovski, Jaška, Lijevski 3, Bielcki, Visnievski, Jurecki 2, Jurecki, Grabarčik, Jurkievic 5, Šipržak 1, Lučak, Krajevski 3, Oršekovski 1, Šiba 1, Hrapkovski 3.

Naredni meč Srbija igra protiv Rusije u sredu 15. januara od 18 časova.

Comments are closed.